tirsdag 15. november 2016

Mandag, november og ruskaver

 
Etter ein fin søndag gjekk me i går i gang med ei ny veke i trøysteslaust ruskaver. Regnet hølja ned og vinden gjorde det uråd å bruka paraply. Det einaste antrekket som dugde var full "rustning", altså regnklede frå topp til tå. I dag har det løya litt, men det er vel berre litt "stillt før stormen". I alle fall er det meldt regn så langt fram som langtidsvarselet rekk. Dei våte trea står og sprikjer med tomme greiner. Lauvet ligg forlengst på bakken, vått og sleipt og godt eigna til å gli på og i verste fall bryta bein.
 -  Det er altså november og skikkeleg haust. Etter mange si meining den tyngste månaden i året. Og såleis godt eigna til inneaktivitetar. Viss ein skulle finna energi til det. Kva skulle ein elles finna på?
   - Me sat og snakka om det i går ved frukostbordet. Brått fekk eg ein ide:
 "Skal me gå på kino? Det går ein interressant film om ca ein halv time." Min kjære O. lo og synest det kom litt brått på. Men me hivde oss rundt og kom oss av garde. Heldigvis har me gangavstand til kinoen.
  - Det var filmen "Kongens nei" me hadde gleda av å sjå den føremiddagen. Bygd på ein sann og viktig historie frå byrjinga av andre verdenskrig. Ei mørk og tung tid i nær fortid.
  - Kjekt å gjera noko spontant når haustveret truar med å få overtaket.
 Og filmen var verkeleg god. Kan anbefalast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar