mandag 26. august 2024

Vår 12. bryllaupsdag


 I går var det vår 12. bryllaupsdag. Altså var det 12 år sidan O. og eg gjekk opp kyrkjegolvet og vart mann og kone. Me gifta oss på ein regnversdag, og gårsdagen var og temmeleg regnfull og våt. 

Som tradisjonen er var me ute på ein koseleg liten vietnamesisk restaurant her i vårt nærmiljø for å nyta eit godt måltid. På menyen stod kokt and med ris og grønsaker - som mine blogglesarar kan sjå på biletet. Den retten er og tradisjon. 

Tenk at me har vore gifte i 12 år !!   Det har vore gode år - for det meste, og eg håpar me får endå fleire gode dagar og år i lag. Desse åra med O. har vore den beste tida i livet mitt. Godt å vera to. Forresten, me er eigentleg tre viss eg skal rekna med vår firbeinte familiemedlem, Tinka. Ho er ein viktig del av familien. 

Min kjære O. har etter kvart vorte ein godt vaksen mann. Helsa er ikkje som før, og  det merkast. Men me tek ein dag om gongen og gjer det beste ut av det. Og eg håpar me får ha kvarandre enno ei stund. Me ser med forventning framover....

søndag 18. august 2024

Ikkje heilt "up to date"


 Kva i all verda er dette? Ja, no kan mine blogglesarar lura. Ein ting er i alle fall sikkert: Det må vera eit kjøretøy frå ei heilt anna tid. Langt frå "up to date" som det heiter på engelsk. 

Forklaringa er som følgjer: Då Tinka og eg var ute på dagens andre tur, kom me over dette forelda kjøretøyet. Det stod borte på Engen.  Museumstrikken stod det på ein plakat attmed der. Og det var tydeleg at dette forelda kjøretøyet går i rute enkelte dagar. Kanskje for folk som vil oppleva gamle dagar...?

Kanskje det kan vera forgjengaren til bybana?  Medan Tinka og eg stod der tok det brått til å gå, med knirking og alle slags gammaldagse lydar. Ikkje godt å sei kvar det hadde tenkt seg, men eg har møtt dette gammaldagse kjøretøyet før,  borte på Møhlenpris. Eg trur det er stasjonert der borte ein stad. Så tek det sine turar av og til, ser det ut til. Museumstrikken heiter det visst. Eit kjøretøy frå ei heilt anna tid. 

Jaja, det får så vera.  Eg trur eg føretrekkjer bybana eller bussen...

torsdag 1. august 2024

Tinka sin 9-årsdag!


 I dag fyller vår kjære Tinka 9 år og me har hatt henne i 8 år. Her er ho fotografert på dagens tur i Bergen sentrum. Det har vore ein varm dag og Tinka var veldig glad då ho oppdaga denne skåla med vatn utanfor ein butikk. Ho sette i å drikka og synest dette var gode greier. 

Men ho fyller altså 9 år i dag og me har feira med kake. Den kaka fall i smak både for tobeinte og den firbeinte. For her i huset feirar me alt som går an å feira. Som ein kan sjå på biletet går jubilanten omkring med ein sokk på sin høgre bakfot på grunn av det før omtalte skaden som ho fekk i Stryn. Men me håpar på snarleg betring. Ho har no fått i seg alle tablettane som ho fekk etter dyrlegebesøket, men ho har ein salve som eg fortsatt smørjer på hennar høgre bakfot morgon og kveld. Og så får me ta tida til hjelp...