mandag 18. september 2017

Sykkel-VM 1




Det er fest i byen i desse dagar. Eit lenge planlagt sykkel-VM har teke til. Mange store tre som på bildet har vorte pynta med strikkeplagg for anledningen.  10-12 slike tre prydar byen no. Det meste er strikka, noko hekla og så ser det ut som om det er brodert utanpå. Sikkert eit møysommeleg arbeid. Ikkje minst å få den ferdige stasen opp på trea. 
  - Mange har pynta med syklar, i butikkar, i hagar og på fortau og elles i bybildet. For no er det sykling som gjeld. 
Tenk at verdas beste syklistar inntek byen ! Det får me fastbuande innbyggjarar sjå på som ei ære. 
  - Gårsdagen, som var søndag, vart gudstenesta i domkyrkja flytta ut på sjølvaste torgallmenningen. Med kor og musikkorps og ei sykkelinspirert preike på fire språk vart det ei verdig byrjing på sykkel-VM-veka. Svært vellukka, nydeleg samansetjing, var det som vart sagt etterpå. Dei tilreisande syklistane fekk byrja arrangementet med Guds velsigning med på ferda. Så følgde salmesong og utdeling av vaflar frå sjømannskyrkja, før me fekk syklinga på storskjerm.

No er konkurransen i gong. Sykkelløypene er godt og grundigt inngjerdte og  foregår både her i byen og på øyane utanfor, på gater så vel som landevegar og over bruer som heldt by og land saman. 

Veret har vist seg frå si beste side så langt, og me får håpa både for dei konkurrerande og dei som ser på at det held seg slik. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar